مانتو عبایی تنها یک لباس مذهبی نیست، بلکه برای زنانی که آن را می پوشند دارای معنای فرهنگی و نمادین قابل توجهی است. این پوشش نشاندهنده حیا و حیثیت است و این ممنوعیت نه تنها حق آنها برای انجام آزادانه فرایض مذهبی را نقض میکند، بلکه کلیشهها و تعصبات را علیه افراد سنتگرا که عمیقاً برای انتخاب خود برای پوشیدن لباسهای پوشیده ارزش قائل هستند، تداوم میبخشد.
هیئت علمای کیپ تاون برای رسیدگی به این موضوع، با تماس با سفارت فرانسه در آفریقای جنوبی برای دادن درخواست ملاقات، اقدام کرده است. هدف آنها ابراز نگرانی و مداخله برای حفظ حقوق مسلمانان و جامعه سنتگرا در فرانسه است.
هیئت علمای کیپ تاون از جامعه بینالمللی، سازمانهای حقوق بشر و افرادی که از عدالت و انصاف حمایت میکنند نیز میخواهد که در همبستگی با مسلمانان در فرانسه بایستند و این ممنوعیت تبعیضآمیز را محکوم کنند. آنها بر اهمیت حمایت جمعی از آزادی مذهبی و لزوم سخن گفتن علیه ظلم در همه اشکال آن تأکید میکنند.
هیئت علمای کیپ تاون با ترغیب دولت فرانسه به تجدید نظر در تصمیم خود، بر اهمیت فوقالعاده حفاظت از حقوق و منزلت دانشجویان مسلمان تأکید میکند. آنها معتقد به پرورش جامعه ای هستند که وجود تنوع فرهنگی را ارج مینهد، جایی که همه میتوانند آزادانه عقیده و هویت خود را بدون مواجهه با تبعیض یا تعصب بیان کنند.
آنها به عنوان نمایندگان هیئت علمای کیپ تاون، اتحاد خود را با هموطنان مسلمان در فرانسه و سراسر جهان ابراز میکنند. آنها متعهد میشوند که به دفاع از حقوق دینی و برابری برای همه ادامه دهند و با استواری برای برقراری صلح، تفاهم و هماهنگی در جامعهای با فرهنگهای گوناگون تلاش کنند.
حمایت و همبستگی جامعه بینالمللی در تقویت صدای کسانی که تحت تأثیر این ممنوعیت قرار گرفتهاند و در ترغیب دولت فرانسه برای تجدید نظر در مواضع خود بسیار مهم است. امید است که با اتحاد نیروها بتوان به بیعدالتیهایی که دانشجویان مسلمان در فرانسه با آن مواجه هستند، رسیدگی کرد و جامعهای فراگیرتر و بردبارتر را پرورش داد. سفارت فرانسه در آفریقای جنوبی دریافت ایمیل را تایید کرده است، اگرچه در زمان انتشار این ایمیل هیچ پاسخی داده نشده است.
منبع:
https://muslimviews.co.za/2023/09/11/south-african-ulama-condemns-french-ban-on-abayas/
نظر شما